We zorgen ervoor dat jongeren hebben; Toegang tot waardigheidskits door het verstrekken van hygiëne- en sanitaire producten, SGBV-overlevenden voorzien van juridische diensten. En we dagen stigmatisering, discriminatie, attitudes en wetten uit die de mensenrechten ondermijnen, inclusief genderstereotypen en vrouwenrechten. Belangenbehartiging, training voor capaciteitsopbouw, focusgroepdiscussies, toezeggingen, memo’s, enz.
We pakken de oorzaken van tienerzwangerschappen aan door middel van training, empowermentprogramma’s, workshops en pleiten voor uitgebreide seksuele gezondheidsvoorlichting in het curriculum van de school.
We bieden ook ondersteunende diensten die het hele jaar door veiligere seksboodschappen, praktijken, vertrouwelijkheid, HIV-tests en steungroepen promoten. Het programma omvat hiv / aids-educatie, gezondheidsbeurzen, feesten en film, en meer.
We helpen en ondersteunen diensten aan overlevenden van seksueel en gendergerelateerd geweld in elke fase van door conflicten getroffen gemeenschappen in Afrika, dat wil zeggen vóór, tijdens en na de gevechten. De slachtoffers zijn meestal vrouwen en adolescente meisjes en jongens. Dergelijk geweld komt nu veel voor in het zuidwesten en noordwesten van Kameroen. In Muyuka bijvoorbeeld gewapende conflicten, vooral waar strijders (niet-statelijke gewapende groepen) zich mengen met de burgerbevolking. De impact van geweld, met name verkrachting, kan rampzalig zijn. Verwondingen, ongewenste zwangerschappen, seksuele disfunctie, soa’s en hiv / aids behoren tot de lichamelijke gevolgen. Schade aan de geestelijke gezondheid omvat angst, posttraumatische stressstoornis, depressie en zelfmoord.
We begrijpen dat overlevenden van GBV lijden onder economische ontberingen, afwijzing van hun gezin, schuldgevoelens, onvoldoende aandacht voor hun geboorte, weinig respect en moeite om hun rol als tienermoeder te vinden. Het project „A Second Chance“ geeft waardigheid aan hun proces door zichzelf op een andere manier te leren kennen, hun overgang van meisjes naar moeders te vergemakkelijken en hun lichaamsbewustzijn en kennis van hun mensenrechten als zwangere vrouwen en moeders te ondersteunen. We zullen een reeks workshops organiseren om bij te dragen aan sociale transformatie door middel van informatie, levensonderhoud, kunst, een speelse methodologie, yoga en meisjes in staat te stellen een transformatieve zwangerschap, geboorte en empowered moederschap te beleven.
Tussen nu – december 2024 zal „A Second Chance“ meer dan 600 jonge meisjes ontmoeten (misbruikte zwangere vrouwen en tienermoeders) die in conflictgebieden wonen. De activiteiten omvatten workshops, bijstand in contanten ter ondersteuning van essentiële sanitaire voorzieningen, hygiëne (WASH) en noodbehoeften voor zwangere tieners in arbeid en gastgezinnen.
Het personeel van PEP Africa is de leider en de leden van de Restless Peace Coalition hebben aanzienlijk bijgedragen aan het ontwerp van dit project. PEP AFRICA werkt samen met UNFPA, INEOS en UNHCR om de inspanningen in sectoren te coördineren met personeel dat betrokken is bij bescherming, veiligheid, gemeenschap en gezondheidsdiensten. Implementatie is gebaseerd op hun uitgebreide netwerk en relatie met de bredere gemeenschap en lokale humanitaire actoren die actief zijn in het doelgebied.
We ondersteunen jongeren in sloppenwijken die de kans verdienen om naar school te gaan en een opleiding te volgen. Toch staan de obstakels die samenhangen met armoede soms in de weg. Voor tienduizenden jonge vrouwen die in sloppenwijken in Kameroen wonen, zorgt hun maandelijkse menstruatie ervoor dat ze meer dan zes weken school per jaar missen omdat ze geen blok hebben. Onderzoek toont aan dat maandverband en gezondheidsvoorlichting het ziekteverzuim met 75% kunnen verminderen. Het project is misschien wel de meest kosteneffectieve manier om persoonlijke en gemeenschapsontwikkeling in ontwikkelingslanden te bevorderen door tienermeisjes op te leiden en te versterken. Voor minder dan $ 5,00 kun je het leven van een meisje veranderen.
Menstruatie laat hun dromen vaak ontsporen wanneer ze soms weken van school missen. Dwing vroege huwelijken af die hun doelen aantasten en hun wereld verkleinen. Veel meisjes op het platteland verlaten de school vaak als ze de puberteit bereiken omdat ze beperkte toegang hebben tot producten voor vrouwelijke hygiëne. Ze hebben toegang nodig tot betaalbare vrouwelijke hygiëneproducten. Wanneer het volledige inkomen van een gezin een dollar per dag is, is het onbetaalbaar om zelfs $ 3 per maand per meisje per meisje uit te geven aan conventionele maandverband. In veel plattelandsdorpen moeten jonge meisjes improviseren met schors, modder, plastic zakken, servetten, vloeipapier, katoen of natte kranten, en meer. Sommigen zitten in het zand en veroorzaken door vlooien overgedragen infecties. Ze hebben toegang nodig tot betaalbare vrouwelijke hygiëneproducten.
„the lifestyle“ -initiatief helpt meisjes in nood door herbruikbare kussentjes te maken en deze af te leveren aan arme gemeenschappen, vaak samen met gezondheids- en hygiëneklassen. In deze gemeenschappen leren vrijwilligers vrouwen en tienermeisjes ook om hun kussentjes te maken, gedoneerde materialen en benodigdheden te verstrekken en naaivaardigheden aan te leren, terwijl ze hun opleiding zelfs tijdens hun menstruatie kunnen voortzetten. Tienermeisjes opleiden is de meest effectieve manier om hun levens en het bevorderen van economische ontwikkeling.
HET DOEL is: het schoolbestuur ondersteunen, leerkrachten aanmoedigen om onderwijsprogramma’s te verbeteren en geld inzamelen als aanvulling op bestaande programma’s en structuren tegen eind 2024.